Григор Димитров стартира сезона на клей с победа - 7:5, 6:2

...
Григор Димитров стартира сезона на клей с победа - 7:5, 6:2
Коментари Харесай

Григор стартира с победа сезона на клей

Григор Димитров започва сезона на клей с победа - 7:5, 6:2 против французина Валентин Вашро за тъкмо час и половина игра на Мастърс шампионата в Монте Карло. Надпреварата минава за " домашна " за българина, защото той живее покрай тенис центъра край Лазурния бряг.

Поставеният под номер 9 в ранглистата Димитров срещна сериозна опозиция от 138-мия в света Вашро единствено в първия сет. Монегаскът съумя да осъществя пробив още в първия гейм на мача и въпреки Димитров да го върна незабавно, той резервира високото равнище в играта си.

В десетия гейм Вашро отрази сетбол на собствен сервис, само че въпреки всичко при идната опция за пробив за Димитров, която бе в 12-ия гейм, българинът съумя да се възползва, а с това и да завоюва откриващия сет.

За разлика от първия във вторият той съумя да вземе самодейността в самото начало. Българинът проби за 3:1, а в края на мача осъществя и още един брейк за 6:2 и 2:0.

Голямата разлика сред двамата пристигна от броя на печелившите удари, които бяха 23:8 в интерес на първата ни ракета.

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне спечелилия от срещата сред сърбина Миомир Кецманович и италианеца Матео Беретини, планувана за вторник.
Карлос Алкарас може да пропусне шампионата
Карлос Алкарас не съумя да тренира и през днешния ден пълноценно и не е ясно дали ще може да взе участие на турнира в Монте Карло, заяви вестник " Екип ", представен от Българска телеграфна агенция.

Световният номер 3 има проблем в предмишницата на дясната ръка и изпълняваше единствено леки ретури по време на заниманието си с треньора си Хуан Карлос Фереро.

Във вторник или сряда той би трябвало да излезе за първия си мач в шампионата против канадеца Феликс Оже-Алиасим, само че към момента няма гаранция, че Алкарас ще може да взе участие на шампионата на червени кортове.

Карлос Алкарас към момента няма победа в Монте Карло. През 2022 г. испанецът бе отстранен още в първия кръг от американеца Селастиан Корда, а през предходната година отхвърли присъединяване поради болки в ръката и гърба. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР